Derslerin Uzaktan Eğitim Yoluyla Verilmesi Hk.

19 Mart 2020, Perşembe 2260

Covid19 salgını nedeniyle üniversitemizde eğitim öğretim faaliyetlerine Google Classroom üzerinden 30.03.2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir. Bu bağlamda, 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Döneminde tüm akademik birimler bünyesinde verilen uygulamalı dersler (staj, laboratuvar vb.) haricindeki tüm derslerin Google Classroom sayfalarının dersleri veren öğretim elemanları tarafından 27 Mart Cuma günü mesai saati bitimine kadar oluşturulması gerekmektedir. Öğretim elemanları tarafından yapılacak işlemler aşağıda sıralanmıştır.

1. Öğretim Elemanları için Google Classroom Kılavuzunu indiriniz. (Kılavuzu indirmek için tıklayınız)

2. Kılavuzu takip ederek verdiğiniz teorik derslerin Google Classroom sayfalarını oluşturunuz.

3. Her bir dersiniz için Google Classroom tarafından üretilen sınıf kodlarını (öğrencilerin derse kaydolmak için kullanacağı şifreleri) Akademik Bilgi Sisteminindeki toplu mesaj gönderme aracını kullanarak dersi alan öğrencilere duyurunuz.

Not: Derslerinizin içeriklerini oluştururken YÖK tarafından duyurulacak açık ders materyallerinden de faydalanabilirsiniz.